logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Par Katrīnu, zirņiem un ne tikai…

Aktualitātes • Pirmdiena, 2024. gada 29. aprīlis
Martā, kad saule biežāk glāsta zemi siltiem pieskārieniem, ir jaušama dabas atmošanās no ziemas sastinguma. Sarosās arī lielāku un mazāku zemes platību saimniekotāji un dārza darbu entuziasti. Ulbrokas bibliotēka marta mēnesī uzsāka jaunu vides zinību projektu “Visums, zeme un es”, kura ietvaros uz tikšanos 9. martā aicināja dažāda vecuma grupu interesentus, sākot no pirmsskolas un beidzot ar senioriem. Tikšanās laikā bija iespēja noklausīties piedzīvojumiem, pārdzīvojumiem un dažādiem notikumiem piesātinātos fragmentu lasījumus no Kadri Hinrikusas grāmatas “Katrīna un zirņi”, iestādot dēstu podiņā zirņus un izpildot uzdevuma lapu saistībā ar dzirdēto stāstu. Pasākuma turpinājumā uz sarunu par veselīgu dzīvesveidu aicinājām novadnieci, dārzkopības entuziastu kluba “Tomāts” vadītāju Sarmu Zarčinsku. Sarma dalījās savās zināšanās un dzīves gudrībās par dažādiem ārstniecības augiem, kas atrodami mežā, pļavā vai kādam pat mājās uz palodzes. Interesi par stāstījumu un metodēm, kā noteikt, ko katram personīgi uzturā būtu vēlams lietot, izrādīja un aktīvi iesaistījās jaunākie pasākuma dalībnieki.

Jāpiebilst, ka novadnieku aktivitāte dalībai pasākumā varēja būt lielāka, jo galvenokārt to organizējam vietējai kopienai.

Šajā reizē aicinājums uz pasākumu ieinteresēja Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes “Dzilniņa” pedagogus un audzēkņus. Atsaucība bija pārsteidzoši liela – 4 dažāda vecuma grupas, sākot no 3-gadniekiem līdz 7-gadniekiem. Katrs no viņiem devās prom priecīgā noskaņojumā par ciemošanos Ulbrokas bibliotēkā, un, ar podiņā iestādītiem zirnīšiem. Paldies visiem un ikvienam par atsaucību, interesi un dalību Ulbrokas bibliotēkas organizētajos pasākumos. Nākamais pasākums vides zinību projekta “Visums, zeme un es” ietvaros plānots rudenī. Sekojiet informācijai www.ulbrokasbiblioteka.lv.

Daina Kalmane,
Ulbrokas bibliotēkas vecākā bibliotekāre

Aktualitātes

Digitālā nedēļa 2024

Lasīt vēl

Izstāde

Literatūras izstāde "Dalī sapņojumi"

Lasīt vēl

Izstāde

Zīmējumu izstāde "Pa spalvai"

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas