logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

Zinību stundas Ulbrokas PII „Pienenīte” audzēkņiem un pedagogiem

Aktualitātes • Trešdiena, 2024. gada 31. janvāris
Ulbrokas bibliotēka 2024. gadu iesāka ar jaunākās mērķauditorijas izglītošanu “Bibliotēkgrāmatu izzinošā vide’’ zinību stundās, kurās piedalījās Ulbrokas pirmsskolas izglītības iestādes “Pienenīte” vecāko grupu ”Kāpēcīši”, ”Saulītes”, ”Mārītes”, ”Lācēni” un ”Burtiņi” izglītojamie un pedagogi. Zinību stundas ietvaros iepazīšanās ar bibliotēkas darbu un saruna par grāmatām – to daudzveidību, saturu un lasīšanas iespējām. Un cik dažādas grāmatas ir bibliotēkā, tik dažādi bija arī mazie klausītāji un vērotāji. ”Kāpēcīši”, kā pirmie celmlauži, godam uzturēja grupas nosaukuma vēstījumu, ļoti uzmanīgi klausījās, iesaistoties sarunās un uzdodot neraksturīgus jautājumus, kā piemēram, kur bibliotēka dabū naudu grāmatu iegādei?

Bibliotēka, savukārt, uzdeva jautājumus un vēlējās uzzināt, ko atšķirīgu dara Pienenītes audzēkņi, piedaloties dažādos projektos saistībā ar ekoskolu. Bērni steidzās stāstīt, ka viņi šķirojot atkritumus, saudzējot dabu un labprāt palīdz dažādos teritorijas uzkopšanas un labiekārtošanas darbos.

Mēs, savukārt, jauši vai nejauši, no grāmatu tēmas nonācām pie meža tēmas, jo, kā zinību stundā noskaidrojām – papīru, ko izmanto grāmatu ražošanā, pārsvarā iegūst no priežu un egļu koksnes, un bibliotēkā var atrast grāmatas dažādās tēmās, arī par mežu. Iesaistot bērnus sarunā, bija jānosauc koku sugas, kas aug mežā vai kuras viņi atpazīst un kādas ogas ir atrodamas mežā. ”Saulītes”, lieli optimisti un tikpat uzmanīgi klausītāji, izdomāja, ka mežā var lasīt jāņogas… ”Mārītes” uzdeva daudz interesējošo jautājumu, jo, ne tikai audzēkņiem šī bija pirmā iepazīšanās ar bibliotēku, bet arī pedagogiem. Noslēdzot 2024. gada zinību stundu ciklu, bibliotēkā ciemojās “Lācēni” un “Burtiņi”, kustīgumā un enerģijā pārspējot visas iepriekšējās grupas, ar lielu azartu metoties grāmatu izpētē.

Visiem zinību stundu dalībniekiem vēlam nezaudēt lasīšanas un izzināšanas prieku, un uz tikšanos Ulbrokas bibliotēkā!

Daina Kalmane,
Ulbrokas bibliotēkas vecākā bibliotekāre

Aktualitātes

Darba laika izmaiņas

Lasīt vēl

Izstāde

Literatūras izstāde "Dalī sapņojumi"

Lasīt vēl

Izstāde

Zīmējumu izstāde "Pa spalvai"

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas