logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

3TD e-grāmatu bibliotēkai piecu gadu jubileja

Aktualitātes • Ceturtdiena, 2024. gada 11. janvāris
7. janvārī 3TD e-grāmatu bibliotēkai palika pieci gadi. Šo gadu laikā to izmantojuši gandrīz 20 000 lietotāji. E-grāmatas ņemtas aptuveni 155 890 reizes. Piecu gadu periodā izsniegti 155 690 izdevumi. Turpmāk vienas grāmatas izsniegums vienam lasītājam tiek palielināts no divām reizēm uz piecām un mēneša laikā iespējams lasīt 18 grāmatas. 3td.lv e-grāmatu bibliotēka ļauj ikvienam interesantam tiešsaistē viedtālrunī, planšetē vai datorā sev ērtā laikā piekļūt e-grāmatu kolekcijai, kuras saturu piedāvā dažādas Latvijas izdevniecības un autori.

Pēc Kultūras informācijas sistēmu centra ziņām, šī gada 7. janvārī aprit pieci gadi kopš ikvienam 3td e-grāmatu bibliotēkas vietnē www.3td.lv ir iespēja bez maksas legāli lasīt dažādu žanru un tematikas literatūru latviešu valodā tiešsaistē visā pasaulē. Piecu gadu laikā pakalpojumu izmantojuši jau gandrīz 20 000 lietotāji, kas reģistrējušies 3td.lv un kopā e-grāmatas lasīšanai ņēmuši 155 690 reizes. 2023. gada laikā 3td.lv e-grāmatu bibliotēkai, kas jau vairākus gadus pielīdzināma lielākajām publiskajām bibliotēkām valstī, pievienojušies 2189 jauni reģistrēti lietotāji kopējam reģistrēto lasītāju skaitam sasniedzot 19 940. Kopš 3td.lv bibliotēkas atvēršanas 2019. gadā vērojama stabila un noturīga lasītāju interese, to apliecina arī šajā periodā lasīšanai paņemto e-grāmatu izsniegums – 155 690 e-grāmatas. Kopš 3td.lv bibliotēkas atvēršanas 2019. gadā, vērojama stabila un noturīga lasītāju interese, to apliecina arī šajā periodā lasīšanai paņemto e-grāmatu izsniegums – 155 192 e-grāmatas.

Jaunums! Turpmāk vienas grāmatas izsniegums vienam lasītājam tiek palielināts no esošajām divām reizēm uz piecām. 3td.lv e-grāmatu bibliotēka ļauj ikvienam interesantam tiešsaistē viedtālrunī, planšetē vai datorā sev ērtā laikā un vietā bez gaidīšanas rindā piekļūt e-grāmatu kolekcijai, kas uz šo brīdi sastāv no 585 e-grāmatām latviešu valodā. Saturu piedāvā izdevniecības: “Apgāds Zvaigzne ABC”, “Apgāds Mansards”, “Prometejs”, “Latvijas Mediji” un “Jumava”, kā arī Latvijas Banka un autore Zane Nuts. 3td.lv e-grāmatu bibliotēka pašvaldību publisko bibliotēku lietotājiem ļauj legāli tiešsaistē lasīt latviešu un latviski tulkoto autoru darbus. Pakalpojumu nacionālā mērogā nodrošina projekta pārvaldītājs – Kultūras informācijas sistēmu centrs un platformas izstrādātājs – informācijas tehnoloģiju uzņēmums “Tietoevry” sadarbībā ar izdevniecībām un Latvijas publiskajām bibliotēkām. Piekļuve 3td.lv platformai ir no jebkuras vietas, kur pieejams interneta pieslēgums.

Pērnā gada laikā lasītākās grāmatas 3td.lv bibliotēkā bija Herietas Taises trilleris “Sarkanais apelsīns”, Dēlijas Ouensas krimilālromāns “Kur vēži dzied” un Diānas Seterfīldas romāns “Trīspadsmitais stāsts”. No oriģinālliteratūras vispieprasītākā bijusi Zanes Daudziņas “Dienasgrāmata”, Zanes Zustas un Diānas Zandes stāstu krājums “Tarakāni manā galvā”, kā arī Leldes Kovaļovas daudzsēriju filmā ekranizētais kriminālromāns “Bezvēsts pazudušās”. Atzīmējot piecu gadu jubileju, palielināts e-grāmatu lasīšanas reižu skaits. Turpmāk katrs lasītājs vienu e-grāmatu varēs saņemt lasīšanai piecas reizes, katra lasīšanas reize, līdzīgi kā bibliotēkās, ilgst divas nedēļas jeb 14 dienas. Izsniegumu skaits lasītājam mēnesī ir 18 e-grāmatas.

Lasītājiem, kuri jau šobrīd vēlas sev ērtā vietā un laikā izmantot 3td.lv bibliotēku, pieejama īsa video pamācība 3td.lv satura atklāšanai un reģistrācijas procesam.

Atgādinām, ka pieeja 3TD grāmatām sākotnēji realizējama ar bibliotēkas izsniegtajiem autorizācijas datiem, kas iegūstami reģistrējoties bibliotēkā.

Vairāk par 3TD bibliotēkas E-grāmatu bibliotēkas izmantošanas nosacījumiem lasiet Ulbrokas bibliotēkas mājaslapā.

Aktualitātes

Darba laika izmaiņas

Lasīt vēl

Izstāde

Literatūras izstāde "Dalī sapņojumi"

Lasīt vēl

Izstāde

Zīmējumu izstāde "Pa spalvai"

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas