logo
PROJEKTI KONTAKTI DZEJAS DIENAS RESURSI

”Lasis Stasis” un Daina Tabūna viesojas Ulbrokas bibliotēkā

Aktualitātes • Otrdiena, 2023. gada 24. oktobris
Gar logiem draisks vējš dzenā rudens iekrāsotās koku lapas, bet bibliotēkā, omulīgā gaisotnē noris saruna ar grāmatas “Lasis Stasis un Atlasijas okeāns” autori Dainu Tabūnu, klātesot arī tuvākajiem ģimenes locekļiem – dzīvesdraugam Ivaram Šteinbergam un mazajam dēliņam Knutam. Saruna raisās par grāmatas tapšanas procesiem, kad ģimenē ir divas rakstošas personības un mazs auklējamais pa vidu, un to vada kultūras žurnāliste Liega Piešiņa, iesaistot arī draudzīgi sasēdušos klausītājus. Autores grāmata šogad iekļauta lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas kolekcijā, tāpēc klausītāju vidū ir arī tās “eksperti”. Jāpiebilst, ka šī ir pirmā tikšanās ar kādu no BJVŽ kolekcijas grāmatu autoriem, tāpēc arī lieliska iespēja redzēt autoru “vaigā”, dzirdēt viņa pārdomas par grāmatas tapšanu no idejas līdz gala rezultātam, kā arī iegūt veltījumu un autogrāfu personīgajā grāmatā.

Grāmatu rakstot, D.Tabūna veikusi plašu izzināšanas procesu par lašu un citu jūras un upju iemītnieku paradumiem un īpatnībām, veidojot maksimāli patiesu un emocionālu stāstu. Neizpalika klausītāju izvēlēts un autores lasīts grāmatas fragments.

Gatavojoties tikšanās dienai ar Dainu Tabūni, bibliotekāre un vārda māsa Daina, radoši un tēmai atbilstoši, izveidoja galda spēli “Makšķernieku loms”, iesaistot grāmatā minētos tēlus, kas papildināja un dažādoja tikšanās laika gaitu.

Pasākuma dalībniekus tik ļoti “aizrāva” spēle, ka tie uzkavējās bibliotēkā līdz tās slēgšanai, lai atkal un atkal to izspēlētu.

Tikšanās noslēgumā Dainas Tabūnas dzīvesdraugs, dzejnieks, atdzejotājs un literatūrkritiķis Ivars Šteinbergs nolasīja dzejolīšus no jaunās bērnu dzejoļu grāmatiņas, kas, cerams, dienasgaismu ieraudzīs visai drīz...

Paldies visiem pasākuma dalībniekiem, kas, drosmīgi spītējot draiskajam vējam un lietum, piedalījās un aktīvi līdzdarbojās tikšanās laikā.

Daina Kalmane,
Ulbrokas bibliotēkas vec. bibliotekāre

Aktualitātes

Darba laika izmaiņas

Lasīt vēl

Izstāde

Literatūras izstāde "Dalī sapņojumi"

Lasīt vēl

Izstāde

Zīmējumu izstāde "Pa spalvai"

Lasīt vēl

Ziņu arhīvs

Visas ziņas